FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Højprotein-kiks uden ulemper

Et nyt koncept fra Arla Foods Ingredients hjælper kikseproducenterne med at tilgodese et ønske om højt proteinindhold og sunde syndigheder, mens det overvinder tekniske udfordringer, når det gælder forarbejdning, smag og tekstur.
23.11.18: Ifølge analysebureauet Mintel kigger én ud af fire forbrugere nu efter kager eller kiks, der har et højt proteinindhold. Antallet af søde og salte kikse-lanceringer i Nordamerika og Europa med vægt på proteinindhold er mere end fordoblet i de sidste fem år. Imidlertid kan produktion af højprotein kiks Arla Foods Ingredients (AFI) indebære udfordringer med forarbejdning og sensorik.

Virksomhedens nye Whey-Pro Biscuit-koncept indeholder Nutrilac, virksomhedens valleprotein-ingrediens, i en kikseopskrift med et førsteklasses udseende, smag og mundfølelse. Konceptet var designet til at skabe kiks med den rigtige struktur og udseende efter bagning samt lav vandaktivitet for langvarig sprødhed og lav risiko for mikrobiologisk ødelæggelse. Ingrediensen hjælper ifølge AFI med at overvinde problemer som en ubehagelig eftersmag og et uattraktivt udseende og kvalificerer sig til et blive kaldt high-protein i henhold til EU-forordningen 1924/2006, hvorefter mindst 20 procent af fødevarens energiværdi skal være tilvejebragt af protein.

Lene Hald, Senior Category Manager, Bakery, hos Arla Foods Ingredients, siger: – Højprotein og sunde lækkerrier er begge vigtige tendenser i bagværkskategorien. Biscuitproducenter, der tager højde for det, har gode muligheder for at øge deres markedsandel. Vores nye koncept viser, at det absolut er muligt at kombinere højtprotein med en lækker smag og tekstur, samtidig med at man overvinder tekniske udfordringer.

Whey-Pro Biscuit-konceptet vil blive vist på Health Ingredients Europe i Frankfurt den 27.-29. november, på stand 8A40.

Foto Arla Foods Ingredients

GS
Print Send