FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 

Lynhurtig nedkøling af flydende levnedsmidler

I fødevareindustrien er det en udfordring at nedkøle flydende madvarer, som for eksempel supper og saucer, hurtigt nok til at reducere risikoen for bakteriel vækst før distribution. Det fastslår AGA, som for at løse dette lancerede Accu-Chill Sauce Cooling med patenteret kryo-injektionsteknologi i forbindelse med FoodTech-messe i Herning. Her blev løsningen både kategoriseret som en tre-stjernet nyhed og nomineret til FoodTech Product News & Award.
23.11.18: Med Accu-Chill Sauce Cooling sprøjtes flydende nitrogen direkte ind i levnedsmiddelproduktet. Produktet afkøles på få sekunder, hvilket skal være meget mere effektivt end traditionelle kølemetoder.

– Accu-Chill sikrer, at saucer og supper holder både smag, tekstur og kvalitet bedre end med traditionelle kølemetoder, siger Flemming Kay, chef for Food Industries i AGA i Danmark.

Undgår varme- og ”cold-spots”
Som navnet antyder, injicerer systemet det kryogene kølemiddel direkte i suppen eller saucen. Den direkte kontakt mellem produktet og kølemidlet giver ifølge virksomheden den hurtigste og mest effektive energi-overførsel af alle løsninger, der er til rådighed i dag.

– Denne løsning giver producenter og dagligvareforhandlere meget større fleksibilitet med hensyn til holdbarhed, distribution og ikke mindst madspild, siger Kay.

Energioverførslen fordeles jævnt over hele batchet. Dette eliminerer risikoen for varme- og ”cold-spots”, som normalt er forbundet med andre køleløsninger. Operatøren kan forudindstille de ønskede parametre (tid, temperatur eller drejningsmoment). Herefter regulerer Accu-Chill Sauce Cooling automatisk det kryogene flow for at opnå nøjagtige og konsistente temperaturer.

Ud over fordele ved en hurtig køling, der giver hurtigere produktionscyklus og en forbedret produktkvalitet, så fremhæver virksomjheden også fordele som: Energieffektivitet, lav vedligeholdelse og rengøring, øget kontrol og fleksibilitet i fremstillingsprocessen samt mindre affaldshåndtering.

Foto: AGA

GS
Print Send