FOODobserver.dk
Tlf: +45 39 69 43 21
info@foodobserver.dk
 
Udgives af GINI·com
Pilegårdsvej 48
DK-2860 Søborg
 
Du er her: Forsiden > Indgår stor kontrakt med Norsk Kylling

Indgår stor kontrakt med Norsk Kylling

For at imødekomme en stigende efterspørgsel efter kyllingeprodukter i høj kvalitet, bygger Norsk Kylling, som ejes af REMA 1000, en helt ny fabrik til forarbejdning af kyllingeprodukter i Orkanger, Norge. Fabrikken er innovativ med hensyn til energiforbrug og bæredygtighed og er starten på et “industri-cluster” med en totalinvestering på i alt €185 millioner. Nu har Norsk Kylling underskrevet kontrakt med danske Cabinplant og hollandske Meyn omkring anskaffelse af procesudstyret.
28.11.18: Norsk Kylling har gennem de senere år gennemgået en stor forandring. Deres forretning er blevet langt mere bæredygtig og leverer højkvalitets-produkter til forbrugere over hele Norge. Dyrevelfærden har fået højeste prioritet ved at skifte til kyllingeracen Hubbard og gennem brug af ekspertviden og investeringer i drift og teknologi - alt sammen for at opnå en høj dyrevelfærd.

– High-end udstyr med en høj grad af automatisering sikrer, at vi kan tilbyde forbrugerne højkvalitetsprodukter til en lav pris, der er produceret på en ansvarlig måde. Vi har prioriteret dyrevelfærd højt under udvælgelsen af teknologi og udstyr til opdræt og bearbejdningen af kyllinger, siger Kjell Stokbakken, CEO i Norsk Kylling.

Fra Robbert Birkhoff, Director Sales & Projects i Meyn, lyder det: – Vi er stolte af at Norsk Kylling har udvalgt Meyn and Cabinplant som deres foretrukne leverandører til dette ambitiøse projekt. Vores state-of-the-art udstyr vil spille en afgørende rolle for at de kan nå deres ambitiøse mål.

– Med Cabinplant og Meyn udstyr, har Norsk Kylling sikret en førende løsning til bearbejdning og håndtering i deres nye fabrik. Vi er beærede over at være en del af dette ambitiøse projekt, og at kunne hjælpe Norsk Kylling med at nå deres mål, supplerer Michael Falck Schmidt, Senior Vice President, CCO EMEA i Cabinplant.

Med den underskrevne kontrakt på procesudstyret er Norsk Kylling kommet et skridt nærmere i realiseringen af den nye fabrik til forarbejdning af kyllingeprodukter i Orkanger. Maskiner og udstyr vil blive leveret i løbet af 2020, og der er planlagt produktionsstart i 2021.

Meyn Food Processing Technology BV, markedsledende inden for procesanlæg til kyllingeindustrien, er kendt for deres anlæg med høj kapacitet og driftssikkerhed. Cabinplant A/S er en af verdens førende inden for udvikling af udstyr til viderebearbejdning af kyllingeprodukter, og leverer håndtering, proces, veje- og pakkeløsninger til en række industrier. Begge virksomheder ejes af CTB, et datterselskab i Berkshire Hathaway.

Foto: Parterne - fra venstre: Mesut Ozdogan, Meyn, Robbert Birkhoff, Meyn, Terje Sjåvik, Norsk Kylling, Arild Enmo, Norsk Kylling, Håvard Staverløkk, Norsk Kylling, Aize Land, Meyn, Are Denstad, Norsk Kylling, Erlend Østerås, Norsk Kylling, Mogens Kielsgaard, Cabinplant, Claus Andersen, Cabinplant

GS
Print Send